Сдружение за култура, изкуства и спорт „Немезида” приема кандидати за обучение във всички възрастови групи в Wind space – танцово студио

Школите под шапката на сдружение "Немезида" отново започват работа. В рамките на няколко дни ще ви запознаем с всички дисциплини, които може да изберете, за да развиете танцувалните си, театрални или модни качества. В школите работят професионалисти с дългогодишен опит, които имат по-широка представа за обучението и целят да го изведат извън границите на "Борис Христов". Много от настоящите и бивши членове са участвали в конкурси, професионални състезания или сценични изяви, на които да покажат наученото. 

В танцово студио Wind space се преподава класически балет, нео класика, съвременни танцови техники, контемпорари, характерни, хип-хоп танци, jazz modern, show dance, theater dance.

Целите и задачите на школата са развиване на физическа култура чрез изкуство и танц. Обединение на народите през изкуство, култура и спорт. Запазването на балетното и музикалното наследство на балканските страни. Възпитаване  на новото поколение в духа на патриотизъм и родолюбие.  Физическо и духовно усъвършенстване, и здравословен начин на живот. Подкрепа и поддържане на семейните  ценности. Развитие на моралните и духовни ценности при младежите. Ориентиране в пространството при изпълнение на танци. Формиране на музикално-естетически вкус, умение и навици за ритмичност. Координация, изразителност при изпълнения на танците. Формиране на творческо отношение към музиката. Социализация и интеграция на децата извън семейната обстановка. Възпитаване на нравствено-естетически чувства чрез музика, движение и танц. 

В студиото се работи с пет възрастови групи, три пъти в седмицата:

Първа група-от 4 до 7г. - мини

Втора група-от 8 до 11г. - деца

Трета група-от 12 до 15г. - юноши

Четвърта група-от 16 до 19г. – юноши старша възраст

Пета група-от 20 нагоре - синьори

Всяка година студиото предлага лятно обучение на деца във всички възрастови групи за месеците юни, юли и август. Главната цел на лятното обучение е допълване, обогатяване и развитие на общата култура на децата и подпомагане на работещите семейства.

Студиото участва в градски, общински, национални, международни, концерти, фестивали, шампионати. Имат собствен репертоар и самостоятелни концерти. Носители са на десетки градски, общински, национални и международни награди и отличия.

Участва ежегодно в Международен Младежки Фестивал на изкуствата „Жреци на музите”-Царево, Национален Фестивал на Камерния Танц-Хасково, Национален Конкурс за Естрадно Пеене-Пловдив, Национален Фестивал на Изкуствата „Рошавата котка”-Пловдив, Международен Детски Фестивал на Изкуствата „Лачени обувки”-Берковица, Национален Танцов Фестивал „Децата ни танцуват”-Пловдив, Международен Панаир Пловдив(пролетно-есенно изложение), Международен Фестивал на Италианската Мода(пролетно-есенно изложени), Международен Фестивал „Дъга от таланти” Пловдив, Международен детски фестивал „Слънце, радост, красота” Несебър, Национална танцова спартакиада „Търновска Царица” – Велико Търново, Европейски квалификационни турнири и фестивали на ESDU, Европейски квалификационни турнири, фестивали, олимпиади на WADA.

СКИС "Немезида" е създател, главен организатор и собственик на Национален танцов фестивал "Децата ни танцуват" Пловдив.

Главна цел на фестивалът е да разширява възможностите за културни и творчески контакти между колективите и с това те да обогатят своя опит и стил в различните жанрове на танцовото изкуство. Град Пловдив се утвърди като фестивална културна столица за изява на талантливи деца и младежи от цяла България и чужбина. Фестивалът се провежда всяка година под името "Децата ни танцуват"и е за аматьори в различни танцови направления. Освен, че Фестивалът има за цел да популяризира танцовото изкуство, да фокусира вниманието на подрастващите в сферата на културата, изкуството и духовността, не на последно място, това е една отлична реклама за Пловдив – Европейска столица на културата, който вече затвърди своя имидж на град - средище на богат, културен, образователен и фестивален живот, насочен към младите хора.

За контакти: Дом на културата "Борис Христов"; ет. 3 - кинозала; тел: 0879 46 27 39

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…