Пърформансът част от предстоящия международен фестивал One dance week

No Movement No Sound е пърформанс, който проследява тънката граница между възможността да се движиш и липсата на такава възможност, да дишаш и да не дишаш, да живееш в тишина и да създаваш звук, да изчезваш в тъмното и да генерираш светлина. Или с други думи - разграничителната линия между крайностите, между това да бъдеш пасивен и да се примириш със средата, сливайки се с нея, и да бъдеш активен, да променяш, да бъдеш автор. В този смисъл всяко вдишване сгъстява въздуха и го изпълва с образи и препратки от личните ни възприятия. Присъствието и съществуването стават осезаеми и създават възможност за мимолетни срещи по протежението на тази тънка линия.

Изпълнителите се движат между две полета – цифрово и аналогово, които подобно на фабулата представляват две крайности. Първото поле е обособена зона, в която царуват електронните датчици, които управляват система от LED лампи. В него главният обект на изследването, а именно „дъхът“, бива „произвеждан/ вдишван/ издишван/ приеман” чрез една механизация на движението. От друга страна, второто – аналоговото пространство, обема останалата част от сцената, където танцьорите извършват физически експерименти в реално време и именно там „дъхът“ се превръща в „агент на” и ”основен свидетел за” своето съществуване.

Елементът на интерактивност също е различен в двете пространства. От една страна, в цифровото поле той се поражда благодарение на специално създадена програма, която свързва движението на танцьорите и координатите им със силата и начина, по който реагира LED осветлението. А от друга, в аналоговото – чрез непосредствена близост и взаимодействие с публиката в определени моменти от пърформанса.

Билети в мрежата на Eventim: 5 лв.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…