Столичани, варненци, руснаци и англичани учат как се бичи айляк на Младежкия хълм

Айляк фестът стартира своето четвърто издание с една истински етно програма и много изненади за посетителите си. За издържалите на дванадесетчасовия маратон по бичене на айляк имаше забавления с различни нюанси - игри, работилници, пазар за ръчно изработени бижута, изложби, йога и оставени на тревата и възможностите на всеки джаги.
Музикантите варираха от ди джей сетовете на Kliment, през етно звука на Oratniza, поетичните песни на Таралежков, че чак до хедлайнерския бум на "Кристиан Азирович Оркестър" и етно-дъбстепа на Иван Шопов -  Balkansky. Щом на сцената се качи BGGZ Rubbit, за начало на изпълнението си посвети първото парче на наскоро починалия гигант Валери Петров. И след като всички от Айляка почетоха достойно паметта на поета се отприщиха към забавленията.
Стотици успя да събере ограждението в подножието на Младежки хълм, а проблемът бе, че извън решетките също останаха приблизително толкова народ. Както знаем, фестивалът за първи път не е със свободен достъп, което създаде леко напрежение на самия фестивал,  а преди това и грандиозни скандали из социалните мрежи. Е, нали се чува музиката и от тук, пък и напитките ни няма да са със супер цени, коментираха от извъноградната част на феста. От Оратница също споделиха, че това разделение убива идеята на феста и с поздравите си към публиката винаги добавяха "...и за вас отвън!". Макар и това леко неудобство, айлякът се беше пропил във въздуха и не остави никой да скучае. Хора от Варна до София се бяха събрали пред сцената, за да усетят духа на майните и как по-точно се забавляваме тук . Разнообразието сред публиката беше просто неописуемо - млади, възрастни, бебета, кучета, руснаци, англичани и кой ли още не се беше присъединил към голямото семейство на феста. Дълги хора се извиваха под етно съпровода, идващ от сцената, шалове бяха постелени по тревата с възможност просто да гледаш звездите и макар булевардът да беше на метри от огражденията, сякаш целият външен свят беше се изпарил и единственото, което можеше да правиш е да си бичиш айляка.

1 comment

  • Comment Link Виктория Иванова Виктория Иванова Авг 31, 2014

    Фестът беше под всякаква критика! Имаше само 1 невзрачен вход и за да влезнеш или излезнеш трябваше да обикаляш като ненормален. Което според мен беше излизашно, защото както вече се спомена в статията всичко се чуваше и виждаше отвън.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…