Италианците от ТРО представят Японска градина, корейският хореограф Хой Уонг Риу гостува с „Малодушно приятен свят“

Три български заглавия в неделния афиш

Плътна откъм събития е днешната неделна програма от четвъртия ден на ONE DANCE WEEK. Общо пет спектакъла ще се случат на различни сцени от 14 до 21 часа. Два от тях са на чужди танцови компании.

От 14:00 ч. може да видите „Монолог за двама“ & „Копнеж“ на изгряващата танцова компания от Пловдив Дуенде. Спектакълът ще се играе в Камерната зала на Драматичен театър - Пловдив (ул. Княз Александър I, 38). Две произведения, създадени от различни хореографи, но съчетаващи се по един неустоимо красив начин. Билети може да намерите в мрежата на Eventim или на входа непосредствено преди спектакъла.

От 14:00 ч., както и от 16:00 ч. има детски интерактивен детски спектакъл „Японска градина“ на италианската танцова компания TPO, в който малката публика може да се превърне в активен участник – тя ще се качи на сцената, върху специален килим, който ще разкаже историята на малкото момче Широ. Всичко това ще се случи в Дом на културата „Борис Христов“. Билети в мрежата на Eventim.

От 15:00 ч. ще започне българският спектакъл „Антигона – това съм аз“ на Галина Борисова. Представление, използващо античната класика, за да изследва дълбините на съвременната личност. Билети в мрежата на Eventim и на входа непосредствено преди спектакъла. След края на представлението ще има представяне и разговор с артистите. Спектакълът ще се реализира в Тютюнев склад на ул. Екзарх Йосиф 14.

От 18:30 ч. в Дом на културата „Борис Христов“ ще може да видите BIG GUN – още едно представление от българската ни програма, като този път създателите са Мартин Пенев и Станислав Генадиев. Спектакълът е смешен, ироничен и на моменти болезнено реалистичен.

От 21:00 ч. може да видите „Малодушно приятен свят“ на хореографа Хой Уонг Риу, демонстриращ по прекрасен начин корейската съвременна танцова сцена. Събитието ще се случи в Камерната зала на театъра.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…