Името на групата се ражда за една вечер, преди участие на следващия ден, а музикантите обясняват точките в заглавието със съвпадението с анимационния герой.

Димо не спря да засмива публиката между песните, а след края на концерта сподели последните вълнения покрай малката Анастасия, която преди дни навърши една година.

Анелия Дракова

"Добър вечер, Пловдив!" - извика Димо от летни сцени Конюшните на царя, 36 минути след 21 часа. Момчетата избраха "Вали" за начало, въпреки че последната събота на август премина без капка дъжд, а не беше и горещо. Идеална вечер за концерт и хубаво Mojito, в безвремието на Стария Пловдив.

След края на парчето, Димо развесели публиката с ехото на думите "череша", "щастлива" и "слива", които се връщаха обратно, а смехът на пловдивчани се сля с интрото на "Всеки ден".

Малко фронтмени притежават толкова силна харизма. За Димо Стоянов това е изключително характерно. От пръв поглед се забелязват артистичните му заложби и сериозният му сценичен опит, който датира от детските му години, когато попада в легендарния куклен театър на Варна – "Щурче".

Почти всяка песен завършваше с весела историйка или виц. Комуникацията на Димо с публиката, както винаги, бе непрекъсната и което е по-важно – адски естествена. След края на концерта, музикантът разказа за "Седем" - песен от последния албум 4. "Написах я буквално, наистина, докато миех чинии. Така ми дойде в главата. Спрях, избърсах си ръцете, хванах китарата, издрънках я цялата, записах я на телефона. Показах им я на другия ден на пичовете. Изрепетирахме я, записахме я и така."

Дойде време за песента от саундтрака на "Номер 1000" – "Оставам тук". Последва бурната радост на публиката, нищо, че филмът е късометражен и както подчерта Димо – "не се завъртя по екраните", т.е. не е толкова популярен.

Както всеки път, концертът завърши с бисове и снимки с момчетата от бандата. Когато приключи с раздаването на автографи, Димо разказа за първия рожден ден на Ая. Празникът на 28-ми август е бил двоен, защото в същия ден момиченцето е проходило и семейството набързо спретнало прощъпулник. Според обичая майката на Димо омесила питка. "Ая проходи на рождения си ден. Бяхме във Варна. Имаше избор от предмети – театрална шапка, фотографска снимка, готварска лъжица, медицински ножици, книга, химикал и микрофон. Тя тръгна точно към микрофона и си го взе" – видимо доволен обясни таткото.

На въпроса ми дали вижда себе си в Ая, Димо бе категоричен: "Да, едно към едно, тя направо ми е одрала кожата".

Музикантът сериозно е участвал в прохождането на дъщеря си. "Естествено, имаше и болки в кръста. Но в момента, вече като е проходила, не дава никой да я докосва. Един морков държи в едната ръка и една чушка в другата. Ходи и обикаля къщата".

Уникални като настроение, приказни като поведение и изключителни като музиканти на сцена – Димо, Ванката, Юри и Мартин отново превърнаха във вълшебна вечерта. На пловдивската публика Димо Стоянов благодари неколкократно, а на малката Ая пожела да следва сърцето си, докато крачи по широкия свят, като обеща да помага както може.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…