Човек е жив, докато споменът за него грее в сърцата на хората. Човек може да възкръсне без проблеми в изкуството, в творчеството на тези, които са го обичали. Преди по-малко от месец ни напусна гениалният Тери Пратчет. Тази болка все още не се е отмила (а и едва ли някога ще успее) от нас, но пък в страданието се ражда и вдъхновението. Улични артисти от Лондон и Бристол са започнали да творят графити в памет на писателя. Изображенията представляват лика на Пратчет и негови култови герои. Ние им казваме Браво и Благодаря  за невероятния начин, по който са успели да уловят магията, която Пратчет създаде. А да не забравяме и какво казваше самият Тери - Ако игнорирате графитите си е за ваша сметка. Те са пулсът на един град. Те са гласът на безгласните.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…