Амелия Гешева: Това не е въпрос само на строителство, а и на концепция за съдържанието

Нека спрем да правим неща, които нямат гарантирана устойчивост, коментира зам.-кметът по култура

Кога бившият бар Калигула ще стане общинска галерия за съвременно изкуство? Този въпрос често си задават творци и културни оператори, които очакват на възлово място под тепетата да се появи още едно пространство за изкуство, при това алтернативно. Той идва след заявките на администрацията още от лятото на 2014-та, че там ще се случи нещо голямо. Очаквания много, движение в тази посока обаче не се забелязват. Затова и потърсихме зам.-кмета по култура Амелия Гешева, за да проверим докъде е стигнал проектът и дали въобще се прави нещо в посока реализирането му. Той не е в минала давност. Да, проектът стои и пространството ще бъде за култура, отговори ни тя.

По реализирането на галерия за съвременно изкуство на място на бившето нощно заведение се работи. Надявам се това да бъде едно от новите културни пространства, които ще отворят врати много преди 2019-та. Трябва да се реши дали то да бъде към Градска художествена галерия или общината ще приложи друга процедура. Да, проектът стои и пространството ще бъде за култура, каза Амелия Гешева.

Тя предполага, че реализирането на проекта и отварянето на галерията ще се случи до края на тази година. В момента по въпроса се работи, предвидено е да се случи. Това не е въпрос само на строителство, а и на концепция за съдържанието. Нека спрем да правим неща, които нямат гарантирана устойчивост. Надявам се, че това ще бъде един от проектите и от местата, които още тази година ще започнат да се използват, допълни зам.-кметът.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…