Всичко там е домашно приготвено, с много любов и търпение, от самата Гергана Пеева

Екатерина Стоянова

Разхождайки се из красивите улички на Капана, минах покрай едно ново заведение. Нарича се „Работилница на Веселите Палачинки“ и изглежда много уютно и приветливо.  Направи ми приятно впечатление това, че е пълно с малки бурканчета с различни видове сладка, от самото заведение се носи благоуханен аромат, а обслужването бе с топла и нежна усмивка.

Поинтересувах се от заведението и проведох един непринуден и весел разговор с управителката, Гергана Пеева, която ми разказа за себе си, за заведението и още нещо...

Да започнем с това, че тя се е трудила дни и нощи, години наред, за да създаде това, което днес предлага на всички нас.  Вложила е много любов и внимание в изграждането на няколко заведения – в София, в Стария град в Созопол и най-новото – в Капана.

Откакто се занимава с това, до ден днешен, нейната страст е все така нестихваща. Тя обожава работата си и, по нейни думи, чувства, че дава на хората някакво ново усещане, експириънс чрез вкус. Гери е влюбена в работата си и начина, по който споделяше, изражението й, тона на гласа й, дори жестовете й издаваха това, показваха колко леко е легнало на сърчицето й всяко едно от заведенията.

Интересното тук е, че всички сладка са направени от нейните две ръце. Креативно е измайсторявала всякакви съчетания от вкусове и продължава да го прави. Експериментира, пресмята кое с кое би си подхождало, опитва и пак опитва, а накрая се получава една експлозия от вкусове.  Опитвали ли сте палачинка с шоколад и чили? Звучи екзотично!

Когато отидох, ми направи сок от лавандула и палачинка с боровинки, крема-сирене и босилек. Повярвайте ми, беше превъзходна! Това се дължи от части на домашното сладко, от части на сместа за палачинки, която е като онази смес, която бабите ни правят, и от части – на вложената любов.

Гери всеки ден пътува от едно китно селце в полите на Родопите (на 50км от Пловдив) до тук и обратно, но това не й пречи ни най-малко. Тя се е преместила да живее там, защото е по-удобно за производството на всички тези сладка. Нали знаете – на село е най-сладко.

В началото, когато е решавала още къде да бъде локацията на новото заведение, е била леко преднамерена за Капана, но после се влюбва. Коледният фестивал има огромна роля тук. Всъщност точно заради него тя се е влюбила в красивия културен квартал. С много замечтан поглед разказа колко добре се чувства тук, познавайки всичките си съседи, от които е останала с много красиви впечатления. 

При нея ходят всякакви хора, а любознателността й й позволява да ги опознае до някаква степен. Затова не се учудвайте, ако ви се усмихне и ви заговори приятелски, докато ви приготвя вкусна палачинка или свежо сокче.  Тя е много общителна и интересна, което е изключително важно за един професионалист в хранителната индустрия, а и не само. Подобаващата, добра връзка с клиентите е от огромно значение. 

Самото заведение е много уютно, както казах, създава усещане за дома по един много нежен начин. Онзи дом, в който милата ви баба ви е приготвяла вкусни ястия с радост. Отидете и усетете!

 

 

2 comments

  • Comment Link Кристина Кристина Мар 02, 2016

    Един от най-усмихнатите и слънчеви хора, които познавам! Несъмнено новото заведение на Гери ще е заредено с много цветни емоции и адски много вкусотии! Успех в новото начинание! Не ни забравяй в Созопол :)

  • Comment Link Надежда Надежда Мар 02, 2016

    А моя спомен за поднасянето на палачинката в стария град на Созопол не е за усмивка ...

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…