Окръжната прокуратура на Пловдив запечата полусъборения тютюневтвиет склад на „Одрин“ 8. Действието от страна на властите е предприето с оглед опазване живота и здравето на гражданите. Освен това искат предотвратяването на извършване на престъпления или други закононарушения, свързани със събарянето на тютюневия склад, който стана център на вниманието през изминалите няколко дни.

Прокуратурата разпореди на кмета на Община – Пловдив и директора на ОД на МВР – Пловдив, до приключване на извършващата се проверка: да се обезопаси района около сградата на тютюневия склад и в него да не се допускат граждани или автомобили; в района на самата сграда да не се допуска провеждането на какъвто й да е работен процес, да се изнасят отпадъци и/или други вещи; в случай на неотложност или възникнала опасност за граждани или друго имущество извън сградата, съответния компетентен орган да изготвя писмено становище и/или молба до Окръжна прокуратура – Пловдив с подробна мотивировка за обстоятелствата, налагащи предприемането на съответни мерки.

Разпореждането на Окръжна прокуратура – Пловдив е връчено на получателите му за изпълнение.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…