Culture Bites&Vibes е най-новото събитие в Капана, което има за цел да позволи на пловдивчани да се докоснат и да опознаят различни култури от цял свят по забавен и интерактивен начин

10 различни интернационални култури ще се влеят в сърцето на Пловдив тази събота благодарение на чужденци и интернационални студенти, които ще имат възможността да представят своята култура чрез танц, музика, облекло или храна.

В официалната фейсбук страница на събитието организаторите разкриха и имената на държавите, които ще вземат участие в първото издание на мултикултурния фестивал. Това са: Армения, Англия, България, Япония, Китай, Пакистан, Индия, Русия и Ямайка. Посетителите ще могат да опитат вкусни ястия от всяка държава, да присъстват на традиционна китайска чаена церемония, да изрисуват ръцете си с къна, да се подсладят с „приянки и библнки“ от Русия, да си направят снимка в истински японски кимона и да се насладят на музика и танци от Армения, Пакистан, България и Китай.

Минувачите ще могат да се включат и в специално подготвени анимации с българска народна музика, както и салса и регетон.

След официалната част до 16:00 часа в Капана, фестивалът ще продължи в клуб Библиотеката, където организаторите и гостите ще имат възможността да се забавляват до зори под звуците на музика от близо и далеч.

Организаторите на събитието – международната младежка организация JCI Plovdiv, с подкрепата на Младежки Център Пловдив и Община Пловдив - са сигурни, че Culture Bites&Vibes щe бъде един устойчив проект, който ще спомогне за по-бърза и лесна интеграция на студенти и жители от международен произход. А това, от своя страна, ще направи Пловдив достоен носител на титлата Европейска столица на Културата 2019.

Снимка: Ники Деведжиев

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…