Комбинацията от детски смях, слънце и мирис на айляк, които се носеха от градинката до Джумаята не можеха да те оставят безучастен. За трета поредна година се проведе Лятната открита читалня, където малки и големи се радваха на разпръснатите пъстри детски книжки. Дечицата се бяха излегнали по земята все едно са си у тях и оцветяваха с пастели принцесите, които се криеха из страниците. Големите пък с интерес отваряха по-старите издания на приказките и с носталгия си споделяха как техните майки са им чели от абсолютно същите книжки. В ателиетата на издателствата пък малчуганите се учеха как могат да издадат своя собствена книжка. Децата са изключително интелигентни. На един от щандовете се проведе следната ситуация. Доброволкa се опитва да обясни на дечицата какво е да пишеш, а едно от тях смело й отвърна „Защо да пиша, когато мога да се преструвам? То не е трудно, ама мен наистина МНОГО ме мързи“. Нищо не може да победи мъдростта на децата, особено тези, които отрано се сприятеляват с книгата. Близо петнадесет човека са се включили в доброволческия труд към читалнята и покорно изпълняват заповедите на малките в какъв цвят трябва да бъде оцветена роклята на някое барби. Деца помагат на деца пред усмихнатите погледи на родителите.  

Читалнята ще бъде активна цели три дена. На 8, 9 и 10 юли всеки може да отиде в градинката на Джумаята и да почете с носталгия приказките от детството си, да помогне на някое детенце с рисуването или просто да стои на пейката, радвайки се на малчуганите с изключителен интерес към книгите.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…