Третата Беседка за Капана ще се състои утре от  18:00ч. в читалище Алеко Константинов.  Темата на дискусията ще е Капана печели. Проблемите на различните бизнеси в квартала, приоритетите им и възможностите за сътрудничество помежду им ще разискват Стефан Стоянов - заместник-кмет „Култура, образование, туризъм, иновации, развитие и европейски политики”, Юлия Стоянова – директор „Общинска икономика и здравеопазване”, Георги Стоев – представител на Industry Watch, Албена Палашева – представител на Инвестиционния портал на Пловдив, както и представители на малкия и среден бизнес в Капана.
Дискусията Беседка за Капана е вдъхновена от Беседка за града, която бе серия от дискусии от 2012г., засягащи различни аспекти от пловдивската градска среда. Нейни инициатори бяха studio 8½ и Катрин Сариева/Фондация Отворени Изкуства. Дискусиите се провеждаха в Artnewscafe.
Беседка за Капана се концентрира само върху уникалния квартал на Пловдив. Тя е съвместно с участието на читалище Алеко Константинов, студио dontDIY  и One Architecture Week,  който тази година се фокусира вниманието си над Капана. Беседки ще се организират всеки месец  до провеждането на фестивала през октомври 2014г.
Беседка за Капана ще събира хора, интересуващи се както от историята, така и от бъдещето на Капана. Целта е тези срещи да се превърнат в катализатор на обществената ангажираност за възраждане на Капана като едно от най-важните места в Пловдив.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…