Основата на Кудоглу се превърна в пепел

Целият склад Кудоглу изгоря из основи. От него и съседните му се носи дим из целия тютюнев град. Положението е бедствено, а огънят не спира. Кудоглу е най-пищната сграда от всички. С орнаменти, достойни за възхищение, но фасадата вече се руши, гредите са изпепелени, а хората очакват всеки момент да се срути напълно и от нея да останат само останки, напомнящи за някогашното й величие. Точно затова тези, които се намират в района се сбогуват мислено с постройката.

Най-бурни са пламъците между ъгъла на ул. "Екзарх Йосиф" и ул. "Иван Вазов". Макар че фасадите на другите складове са запазени, основите им също са изпепелени. Полицията и пожарната са отцепили още по-голям диапазон и не дават никакъв достъп на минувачите, заради собствената им безопасност.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…