Огънят достигна и Тотал спорт, за щастие, там ситуацията е овладяна


Граждани искат да помагат на пожарникарите, полицията не дава


Целият ресурс на пловдивската пожарна се изсипа в Тютюневия град след като един от тютюневите складове се запали около 15 часа днес, а малко по-късно пламъците достигнаха и склада на Кудоглу, който се намира на гърба на първия склад с адрес „Екзарх Йосиф“ 13. Дори тези от пожарникарите, които бяха в почивка, пристигнаха на място с личните си автомобили и такива на приятели и сложиха огнеупорните костюми направо на място, преди да се впуснат в спасителната операция.
Огнеборците продължават да обливат пламъците с вода, но за съжаление без успех, поне до този момент. Първите два склада са с опожарена вътрешна част. Там стихията се разпростря изключително лесно, тъй като те са изградени от дървени конструкции, които са сухи и се възпламеняват изключително лесно.

Трети склад също бе докоснат от огньовете и така три от общо четирите склада в зоната между улиците „Иван Вазов“ и „Екзарх Йосиф“ горят в момента. Складът на Тотал спорт също бе докоснат от стихията, но там ситуацията бе овладяна изключително бързо.
Целият район е обсипан в пепел и сажди, а във въздуха се просмука гъстия дим от горящите паметници на културата. На място са и експерти от РИОСВ, които да констатират замърсяването на въздуха, тъй като има насищане с въглероден диоксид. Вече над 40 пожарникари се борят със стихията като продължава обливането с вода. Граждани също искаха да се включат като доброволци в спасителната операция, но полицията категорично забрани подобни действия, тъй като е застрашен животът на доброволците.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…