Пиано и молитва се съчетаха едно в друго

Нощ 2016 започна, а с нея има толкова много локации, че свят да ти се завие. Различни хора-различни идеали, има една поговорка и типично в неин стил, всеки избира това, което му е на сърце. Докато едни бяха по улиците, в музеите или на тепетата, други влезнаха в църквата, а с тях влезе и музиката. 

Под покрива на Евангелската съборна църква се събраха десетки пловдивчани и гости на града ни, за да послушат класическо изпълнение на пиано. Концертът "Творецът създава творци" беше семпъл и успокояващ ума. Андрю Уингфийлд от Сейнт Лиус пристигна в Пловдив, за да дари слушателите с арии от симфонии на Моцарт и Бах. Интересното при Бах беше, че Андрю изпълни вариациите на Голдберг, където никой не може да реши коя е най-добра. 

Пръстите на виртуоза се носеха по клавишите нежно и създаваха красива музика. В тишина и без излишни аплодисменти, той поднасяше симфония след симфония. Всичко беше някак си на друго ниво - по-духовно, без да е накичено с проповеди и канони. 

Тази вечер фондация "Огънят на Орфей" ще продължи мероприятието с втория концерт за орган и класическа китара.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…