Тази есен картата на дейностите  в "Капана" се разширява, музикалните сцени се увеличават, а публиката, до която достигат активностите става още по-многочислена

4-тото издание на превърналия се в една от емблемите на Пловдив - КАПАНА ФЕСТ, традиционно разположен в сърцето на творческия квартал на Града под тепетата, ще се проведе на 14, 15 и 16 октомври!

Тази есен картата на дейностите  в "Капана" се разширява, музикалните сцени се увеличават, а публиката, до която достигат активностите става още по-многочислена, благодарение на  техническо нововъведение - видео стрийминг , който ще  предава всичко най-интересно в реално време на официалния сайт на фестивала: www.kapanafest.bg, на сайта  на Община Пловдив: plovdiv.bg,  както и на visitplovdiv.com, artlive.bg , и sessions.onstage.io.

За пореден път КАПАНА ФЕСТ  ще предложи богата и разнообразна многопрофилна програма, включваща много музика, кино зони, спортни активности, дискусии и разбира се, ключовият за събитието Капански базар с автентични произведения от различни автори и ателиета. Освен тях, популярният пловдивски фестивал ще предложи и редица нововъведения, които го превръщат в топ водещо събитие в Културната столица на Европа за 2019 година.

Кои са водещите акценти на КАПАНА ФЕСТ през октомври:

КАПАНА ЗВУЧИ

Музиката е движещата сила на събитието. Фестивалът е доказал своя неподражаем подход в подбора, съчетанието и изпълнението на музикалната си селекция. За да докаже за пореден път високото ниво на сценичните си изпълнения, организаторите се обръщат към професионалистите от Onstage Sessions (onstage.io) и Numbered Days Booking за изграждането на една изключителна концертна програма. Тя вече е факт и гарантира неочаквани музикални преживявания  с имена като една от най-успешните и обичани метъл банди в България – OddCrew, най-новия проект на Нина Николина & Калин Вельов - Pendara Ethno Project, атрактивната фолклорна формация на виртуозните музиканти Петър Ралчев , Пейо Пеев, Недялко Недялков и Ангел Димитров. За пръв път на КАПАНА ФЕСТ ще се изявят  и  няколко  чуждестанни банди  сред които House Of Broken Promises от САЩ и Sinoptik от Украйна!

И това не е всичко! Очаквайте съвсем скоро  всички имена от музикалната програма на КАПАНА ФЕСТ. За подробности следете официалните фейсбук страница  и сайт на фестивала (www.kapanafest.bg).  

С истинско удоволствие КАПАНА ФЕСТ  обявява още една музикална зона – STREET CULTURE STAGE на ул. Христо Дюкмеджиев. Тук уличната култура ще намери пълното си превъплъщение -  вещи хип-хоп професионалисти ще демонстрират танци и музика и ще подканят привържениците на ритъма да се включат и научат повече за  beatmaking, scratching, mixing  & drum basics в музикални уъркшопи, а  танцовите работилници ще запознаят аудиторията с основите на “Locking”, “Breaking”, B-Boying , и Street Show стиловете. Вечерите ще бъдат короновани от епични Jam-ове, отворени за всеки, който може да покаже нещо от себе си.

В неделя, като за финал, ще прожектират култови документални филми за историята на стрийт културата.

КАПАНА СПОРТУВА

В рамките на предстоящото издание на КАПАНА ФЕСТ отново ще бъде изградена и емблематичната скейт-зона (STREET CULTURE STAGE, ул. Христо Дюкмеджиев), ръководена от 18G-Shop & Foot Court, на която ще се водят уъркшопи за начинаещи, а напредналите ще могат да се изправят един срещу друг в състезания от различни стилове.

Професионалистите от MoveTeams традиционно ще предизвикат всички, които искат да събудят или премерят границите на собствената си атлетичност в динамични комбинативни тренировки. А който желае да изпробва своята ловкост и издръжливост, ще има възможността да изкачи 8-метровата стена за катерене и да погледне от високо пъстрия пейзаж на „Капана“.

КАПАНА ТВОРИ

И в това издание ще има подхранваща душата доза изкуство. На творческата улица „Магура“ ще бъдат изложени скулптори и акварелни картини на авторите Милена Бочукова и Атанаска Янева.  На ул. Златарска ще има засилено фотографско присъствие, курирано от именития пловдивски фотограф Никола Лаутлиев  с изложбата - „Фотографии на Кръстопът“ и мащабен фото-колаж на Капана, покриващ цяла фасада. А студио „ЛАМПА“ ще превърне галерията на ул. „Златарска“  11 в ателие за сребърни портрети, където всеки може да увековечи избран образ, посредством удивителен фотографски процес от 19-ти век.

Креативната зона тази година отново се оглавява от Димитър Механджийски - Stern, който ще покани подбрани творци да изразят артистичното си виждане по темата:  „Капана като мост между минало и бъдеще“ върху бели пана  и  смесени техники.

КАПАНА БАЗАР

Тази година емблематичният и толкова разнообразен базар на КАПАНА ФЕСТ ще има нова форма. През настоящото издание той ще се обособи на едно място - на ул. “Златарска”, паркингът на Халите. Именно това е най-оптималното място, което свързва главната улица на града с уличките на „Капана“ и ще потопи посетителите в атрактивната фестивална атмосфера още от самия вход на зоната.

Записването за участие става на имейл : Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или на лично съобщение във Фейсбук профила на фестивала. Избраните участници ще бъдат обявени най-късно на 10 октомври.

Присъединете се тук: https://www.facebook.com/events/101075940354487/

КАПАНА ЗАБАВЛЯВА

Тази есен КАПАНА ФЕСТ е подготвил великолепно визуално пиршество на своите посетители. Три мултимедийни екрана, разположени в различни краища на квартала, ще предават селектирани филми, тематични видеa, представящи уличната култура и клипове свързани с дебата за съдбата на „Ядрото“ в Капана. По време на модула ще се състои и презентация и прожекция на проекта "Културен Космос" от колектив "Кино Космос". Партньори тук за поредна година са "На Тъмно“, "What A Monstar" и "SoulSearching". Голяма част от съдържанието остава изненада.

На миналото издание на фестивала Jegermeister завъртя главата на много от посетителите. За това КАПАНА ФЕСТ отново им дава поле за изява – този път темата е “Jegermeister Open Darts”. Орагизаторите предупреждават, че не е за хора със слаби нерви!

На запалените фенове на рок-културата  на колела  пък се препоръчва изложбата на ретро и редки мотоциклети пред  "No Sense".

В рамките на КАПАНА ЗАБАВЛЯВА публиката ще може да гледа и две театрални постановки – „Бъди силен и прости“ на Диана Кавак, в ролите Диана Кавак и Васко Павлов и моноспектакъла на Явор Гигов „Без обувки“ с режисьор Румен Гаванозов.

Във фестивалната програма ще бъдат включени и различни уъркшопи и работилнички, в които може свободно да участва всеки посетител.

AFTER FEST КАПАНА!

За да продължат хубавите емоции  след концертите,  тази година организаторите ще насочат публиката директно към ул. „Братя Пулиеви“. Това е официалната After Fest улица на събитието, сърцето на среднощния живот в „Капана“. Изборът е от заведения е поразителен:  Basquiat, Download, Void , Мармалад, Kanape Vibrent Media, Sound Trap и Move гарантират неограничено нощно удоволствие за всеки вкус . А рок-почитателите от сцената на ул. „Йоаким Груев“ вече са на правилното място пред самите врати на No Sense.

Генерален спонсор на есенното издание на  КАПАНА ФЕСТ е "Каменица" АД.

КАПАНА ФЕСТ се осъществява още с любезното съдействие на Община Пловдив и фондация Пловдив 2019, Минерална вода „Бачково“,  енергийни напитки Taff, българския бранд за креативна улична мода WHAT A MONSTAR и аутсорсинг компания 60К.

Културна фондация "Соул Сити" благодари  за подкрепата и доверието в поредното реализиране на КАПАНА ФЕСТ - Душата на Кваратала!

КАПАНА ФЕСТ -  ОКТОМВРИ се осъществява с медийната подкрепа на: Bulgaria On Air, БНТ 2 - регионален център, БНР Радио - Пловдив, Радио Дарик - Пловдив, Радио KATRA FM, Kapana.bg, Podtepeto.com, Plovdivtime.bg, MediaCafe.bg, Graffiti,bg, PlovdivClubs.com, GoGuide, VijSofia, Offnews.bg, DarikNews, Peika.bg, Vibes.bg, SofiaLive.bg, Stand.bg, MIKA Magazine, PodMosta.bg и др.

Повече информация може да откриете на официалния сайт на фестивала: Kapanafest.bg

Както и във Фейсбук страницата на: https://www.facebook.com/KapanaFest/

И събитието: https://www.facebook.com/events/1753554378227810/

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…