Корейски хореографи и танцьори взеха участие в НОЩ 2016

Кооперация от корейски хореографи, които работят в сферата на съвременния танц в различни точки на света - това е Project UNIT 828384.Проектът, който ги събира, е творческа резиденция във Франция през 2016 г., където тримата работят върху творби на Кафка. Театър „АТОМ” е базиран в София,и е група от млади български артисти, които работят в сферата на съвременния танц. Срещата между Project UNIT 828384 и Театър „АТОМ” се случва през 2016 г., когато Project UNIT 828384 представя работата си в студиото на „АТОМ”. Двата екипа се сработват много добре и решават да работят заедно по различни проекти, първият от които е „Common Ground”, чиито дебют бе представен миналата вечер по време на Нощта на музеите и галериите.

По време на представянето а проекта, бяха представени 5 солови изпълнения. Всяко от тях разкриваше малките неща в живота, от които се вълнуват хореографите. Не искаме да правим колосални лъскави спектакли. Както вече знаем, има много, което можем да споделим заедно с публиката. Толкова е просто – движенията и техниката са само дейност. Това, което наистина трябва да направим е да отворим очи и съзнание, за да открием нов смисъл, да се опитаме да почувстваме как енергията се носи около нас, споделят самите хореографи.

Определено едно от най-интересните изпълнения бе „Кафка на път“ с хореограф Kil Seo Young. 

Отправната точка за тази работа е роман на Кафка. Кил Юнг прилага изкривени ценности в конфликт с изображения на тялото. Комбинира органично дух, енергия и емоция, разви конструкцията на тялото, достигнало до тази точка, и се опита  да възстановя вътрешния ред на тялото, духа и душата, да интегрира тялото и ума и да се наслади на този момент.

Юнг се е съсредоточил  върху опита да изрази жизнеността на енергията, генерирана в момента на танца. Публиката бе онемяла по време на всички изпълнения, които непрекъснато сменяха местата си. Само в промеждутъка между различните танци, присъстващите успяваха да разменят по реплика-две, а след това продължаваха мълчаливо да гледат съвременното изкуство на танца.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…