Ако Данчев бъде признат за виновен, ще трябва да изплати исканата сума и разноските по делото

Минаха около два месеца от ужаса с тютюневите складове в Пловдив. Припомняме, че пожарът тръгна от един, а с течението на денонощието се разрасна до още три. Така цели четири културни паметника се опожариха, като сега единствено фасадите им все още се държат на косъм.

След редица експертизи и разследвания, за виновен беше задържан клошарят Любомир Данчев, който е пребивавал незаконно в складовете.  Адвокати безплатно решиха за защитават 44 годишния мъж, но въпреки всичко Прокуратурата смята, че именно той е нанесъл щетите. Развоят на обвинението е ясно – бъде ли за признат, Данчев ще трябва да плати 15 млн. лева на държавата.

Данчев е обвиняван и осъждан и преди. Неясен е въпросът от къде клошарят ще намери исканата сума, но тя влиза в сила веднъж щом Обвинението се произнесе. 

1 comment

  • Comment Link Махалата Махалата Окт 21, 2016

    Поредната простотия!!! А всичко е толкова ясно дори за простолюдието, но пак горните решиха да замажат положението.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…