В Народната библиотека ще се присъди почетното звание „Следовник на народните будители“

Българските читалища, уникални в своята същност, заемат важно място в нашето общество. По случай 160 годишния им юбилей и Деня на народните будители Общински читалищен съюз Пловдив, организира поредица от културни събития под надслов „Читалищата в Пловдив – територии на творчество и културни ценности“.

Първото събитие е фотоизложба „24 читалища, 24 локации – територии на творчество и културни ценности“, която ще се открие на 29-ти октомври в 10:30 часа на ул. „Станислав Доспевски“ до Градска художествена галерия. Изложбата ще бъде открита от Кирил Велчев, директор Дирекция „Култура и културно наследство“. Веднага след нея ще се състои празничен концерт с участието на любителски колектив от Пловдив и областта. Той ще започне в 11:00 часа на Римския стадион. При лошо време концертът ще се проведе в зала „Съединение“.

На 31-ви октомври в Народна библиотека „Иван Вазов“ ще се присъди почетно звание „Следовник на народните будители“.

 

На 1-ви ноември, в празничния ден ще се състои „Ден на отворените врати“ в пловдивските читалища. 24 читалища ще бъдат отворени за посетители, като ще представят 32 културни събития. Посетителите ще имат възможността да се срещнат с 13 поети и писатели и ще обсъдят техните книги. Гостите ще са Г. Райчевски, Ива Иванова, Владимир Балчев, Мариела Конова, Рамела Бохосян, Любка Славова, Катя Белчева, Георги Стоянов, Елена Хайтова, Николай Гигов, Павлина Николова, Димитър Гергинов, Иван Влайков. Ще се проведат още литературни и детски утра, презентации, прожекции на филми, концерти на любителски колективи, изложби, фотоекспозиции, инициативата „библиотекар за един ден“ и други. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…