С греяно вино, домашна кухня и ръчни изработки кварталът посреща празниците

Коледата в квартал Капана най-после пристигна. Трескаво, но не лишено от усмивки, приготовление е обхванало жителите и гостите на зоната, които подготвят личните си дървени къщички. Както на всеки фест, и тази седмица търговци и занаятчии ще предлагат продуктите си, които варират от коледни украси и фигурки, през вино и сладкиши, дрехи, ръчно изработени бижута, играчки и още много.

Шатрите ще залеят улиците на Капана до 26-ти декември, като през дните посетителите могат не само да си изберат нещо за подарък или себе си, но и да се насладят на коледни музикални мероприятия.

Освен всичко, на разположение за най-малките са и Дядо Коледа и Снежанка. Историята зад тяхната колаборация е доста симпатична. Мартин (Дядо Коледа) е актьор в габровския театър, а Катето (Снежанка) ходи да играе в кукления театър. Двамата се познават от години, но Марти не знаеше, че именно Катя ще бъде неговата Снежанка до днес, когато тя и организаторите го изненадаха. Тази приятелска и неочаквана случка се е превърнала в истински коледен подарък за Мартин, който пък ще предаде празничния си дух на всеки, който се спре при него.

На 24-ти в Снежанка ще се превъплъти пловдивската певица Едит Унджиян.

Ако имате път към Капана и ви е коледно, не се колебайте да се разходите из пъстрите и изпълнени с настроение улички.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…