Градът свети, посипан от блещукащ сняг

Снимки: Владимир Янев

Пловдив е красив през всички сезони. Дори през зимните месеци, в които студ сковава не само града, но и цялата страна, стария Филипопол блести като диамант под лъчите на слънцето, което чакаме да ни стопли.

Макар и вледенен, градът под тепетата е толкова красив и обаятелен, че можем с часове да се взираме в светлината, която се отразява в натрупалия сняг и сякаш ни омагьосва. Дори вчера, когато Пловдив бе третия най-студен град у нас с температура от -18 градуса, един човек успя да улови красивото наоколо, което може би все по-често пропускаме, бързайки да се скрием от студа в някое топло помещение.

Владимир Янев ни изпрати наистина магични снимки на Пловдив, предрешен в бялата премяна на снега. Натрупалият бял пух върху дървета изкристализира и се превърна в истинска украса на античния град. Сякаш тази украса е неговата корона, която се извисява над главата му след дългото затишие на славните времена. А може би тепърва предстоят такива за нашия град. Но това ще покаже само времето, а до тогава ви предлагаме да видите красивите снимки, които г-н Янев ни изпрати.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…