Общинското предприятие ще се настани на втория и третия етаж от сградата

Договорът за наем на издателството бил изтекъл

Таня Кънева 

На мястото на най-старата книжарница на Пловдив на площада, който сега носи името „Римски стадион“, но никой не го нарича така, ще се настани цялото Общинско предприятие „Туризъм“. На първо ниво ще е преместеният от гърба на Централна поща Туристически информационен център (ТИЦ-1), а на следващите два етажа ще се настанят служителите от администрацията, които отговарят за сектора.

Както ви разказахме, след близо 100 години на ъгъла на Малката главна и ул.“Хр.Г.Данов“, от няколко седмици вече няма книжарница. С приемането на бюджета и Стратегията за развитие на туризма на Община Пловдив миналия четвъртък стана ясно, че мястото ще бъде превърнато в ТИЦ.

„Сградата е общинска собственост, а договорът за наем е изтекъл. Преместването на ТИЦ-1 е наложително заради предстоящата реконструкция на пл.“Централен“ и проекта за свързване на Одеона със Западните пропилеи. Когато работата по тях стартира ТИЦ-1 няма да може да изпълнява функциите си,“ това разказа зам.-кметът по култура Амелия Гешева пред наш репортер.

След разглеждане на различни опции и съгласуване с Общински съвет е взето решение за преместването не само на центъра, а и на администрацията на ОП-то, заради безспорната ключова позиция на ъгловата къща в сърцето на града, разказа още тя.

Ъгловата къща вече е преминала проучване и проектиране, следва ремонтирането й. След преместването си ОП “Туризъм“ще освободи помещенията на ул.“Съборна“ до Иконната галерия в Старинен Пловдив, поясни Амелия Гешева. 

1 comment

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…