Температурите се затоплят и голямото почистване започва

Докато близо два месеца пловдивчани се справяха със снега и леда както намерят за добре, сега, когато времето се стопля и водните струйки потичат по улиците, от ОП „Чистота” се активираха и започнаха да премахват останалите вече не толкова бели преспи.

Добра акция, но дали не е вече късно? Със загряването от страна на слънцето, снегът така или иначе ще се стопи. Все пак в творческия квартал „Капана” днес кипи неуморим труд, като чистачите изнасят снега в кашони, а ако сте в района и се заслушате, ще чуете ударите на лопатите по кристалната пелерина. Малките картонени съоръжения може би не са най-добрият вариант, да не говорим, че ще отнеме много време да се натовари всичко, след което да се изнесе, но ключовата дума в случая е – Чистота!

Съвсем скоро ще се радваме на паважа такъв, какъвто го харесваме – сух и проходим без препятствия, а дали това не е признак, че пролетта ще подрани, само можем да гадаем.

Разбира се, подготвени сме и за нови изненади, защото времето в България е със собствено мнение. Тъкмо мислим, че сме му хванали цаката и пак ни изумява.

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…