Градът отбелязва 1 март на площада пред Общината с тържествена програма и работилници

Ученици от Националната гимназия за сценични и екранни изкуства в град Пловдив ще декорират в бяло и червено част от седалките, които пловдивчани наричат „копчетата“ пред сградата на общината. Арт акцията е посветена на 1 март и ще бъде на редицата седалки до дървото, което вече е окичено в червено-белите символи.

Програмата на Община Пловдив на пл. „Стефан Стамболов“, посветена на празника, започва в 10 часа в сряда. От 11 ч. майсторите от Колектив за национална шевица и орнаментика „Росица Чуканова“ към НЧ „Алеко Константинов – 1954“ Пловдив ще направят демонстрация за изработване на оригинални мартеници. Всички, които желаят, могат да се включат в демонстрацията и да изработят собственоръчно мартеници, като за целта на място ще бъдат осигурени всички необходими  материали.

В 11.30 часа представители на всички пловдивски читалища ще раздадат на пловдивчани и гости на града мартеници, изработени специално за празника в ателиетата към читалищата.

Всички желаещи могат да си направят селфи и фотографии пред дървото с мартеници и на пейката, декорирана от талантливите майстори от Регионална занаятчийска камара – Пловдив.

В галерия „Занаяти“ на ул. „ Д-р Вълкович“ 3 може да видите и прекрасната изложба – базар на  ръчно изработени мартеници - уникати от членовете на Регионална занаятчийска камара – Пловдив, за която екипът на КАПАНА.БГ пръв ви разказа.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…