Пижо и Пенда от читалището в Прослав украсиха входа на Общината

Копчетата са пременени в червено и бяло

Читалищата провеждат работилници на открито

Баба Марта раздава мартенички пред сградата на Община Пловдив отрано днес, придружават я възпитаници на Комплекса за социални услуги „Св. Георги“, които са изработили сами подаръците за пловдивчани.

Ако още не сте избрали червено-бели символи за здраве и берекет за любимите хора, може да се включите в работилниците на открито, които се провеждат на пл.“Стефан Стамболов“. Там на маси около копчетата са представители на читалищата в Пловдив, които показват как се правят мартенички и предоставят материали за това.

Може да поседнете докато творите на седалките, които ученици от Националната гимназия за сценични и екранни изкуства са декорирали в бяло и червено. Задължително е да си направите снимки в селфи зоната на пейката с Пижо и Пенда под дървото с мартениците. То е дело на Мариан Миланов, който също е завършил това училище преди години, а сега се занимава с рекламни макети. Негови продукти има по улиците на Германия, Франция и други.  

Мариан подчерта, че дървото с мартениците е изработено от него, но е поздрав от общината към пловдивчани и гостите на града.

Читалището в Прослав пък подари на администрацията огромна мартеница Пижо и Пенда, която краси врата на сграда на Община Пловдив.   

Пейката за селфита е дело на талантливите майстори от Регионална занаятчийска камара – Пловдив. За тяхната тематична изложба ви разказахме ТУК.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…