Общината ще извърши прозедурата със собствени средства, които по-късно ще търси от фирмата, която събори паметника на културата

Имотът е под запор заради дължими над 300 000 лева към местната хазна

Очаква и за изгорелите складове в Тютюневото градче скоро да получат одобрение на плановете за укрепване 

На експертно заседание на съвета за устройство на територията (ЕСУТ) на 8 март е  бил одобрен проект за укрепване на полуразрушения тютюнев склад на ул.“Одрин“ № 8. Това съобщи кметът на Община Пловдив Иван Тотев по време на даване на стара на дейностите по облагородяване на Розариума в парк „Отдих и култура“ тази сутрин.

Преди да се стигне до гласуване в ЕСУТ проектът за укрепване на разрушения паметник на културата е бил съгласуван и одобрен от Института за недвижимо културно наследство към министерство на културата, потвърди кметът. Тотев уточни, че за сега не може да заяви каква ще е сумата по укрепване на склада, който бе разрушен на Националния празник на България преди една година.

Общината ще извърши укрепването със собствени средства, които по-късно ще си търси от фирмата, която пусна багерите срещу паметника на културата преди 12 месеца. Администрацията била в постоянен контакт с дружеството, разбра се от думите на Тотев.

Кметът оповести още, че имотът на Одрин 8 е с наложен запор от Общината заради неплатени стари задължения към „Местни данъци и такси“ на стойност над  300 000 лева.

Той потвърди още, че за изгорелите при пожара през лятото м.г. складове в Тютюневото градче също има подготвени съгласувателни становища за укрепване от Института и се очаква скоро да бъдат разгледани от ЕСУТ.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…