Представянето на изданието е на открито в парк Белите брези

Премиерата на новия брой на списание „НУЛА32“, посветен на пловдивския квартал Кючук Париж, ще се състои тази събота, 18.03.2017-а, от 15:00 часа в Градината с белите брези, заключена между улиците „Скопие“ и „Прилеп“ (север – юг) и „Пере Тошев“ – „Охрид“ (изток – запад).

Македонският квартал, както е известен Кючука, е темата на единственото градско списание под тепетата в месеците март-юни. Екипът му твърди, че идва от необходимостта на редакцията да покаже, че животът е все така жив и интересен и извън централната част на Пловдив, накъдето са насочени всички погледи.

„Градинката беше най-оживеното средище в квартала. През деня, обикновено до обяд, по пейките насядваха стари хора, които се „лафуваха“ до към пладне. Следобед те се мяркаха много рядко. Надвечер Градинката беше център на младите. Тогава започваше „движението“. Момчетата и момичетата вървяха в две противоположни посоки по двойки и по тройки, по-рядко по четворки. Приказваха, смееха се и наблюдаваха отсрещното „движение“, като се правеха на незаинтересовани. Само че на отсрещната страна се движеха обикновено онези, които трябваше да бъдат видени. Скоро играта на „сляпа баба“ свършваше, заподхвърляха се закачки, избухваха гръмки смехове. Идваха моментите на изчезване по двойки, по двойки – отиваха да се „натискат“. Не да се прегръщат, да се целуват, да правят любов, а да се натискат. Такава беше скромната формула. Уж се вършеше скришом, но се знаеше от всички. Понякога се подочуваха обяснения, понякога тихи плачове, понякога възмутени гласове подсказваха, че нещо не е наред."

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…