Пеещи фонтани в Цар-Симеоновата градина, фонтанът пред Община Пловдив, както и самата сграда, ще светят в синьо в знак на подкрепа на инициативата

За втора поредна година, на 2 април (неделя), Фондация И АЗ МОГА / I CAN TOO и създаденият от нея Център за деца с аутизъм И АЗ МОГА в Пловдив се включват в световната инициатива за информираност за аутизма “Освети в синьо” / Light It Up Blue”. 

Всяка година на тази дата “Освети в синьо” привлича общественото внимание към състоянието аутизъм, като ключови сгради по света се осветяват в син цвят. 

През 2017 в, Пловдив, по инициатива на I CAN TOO, ще бъдат осветени емблематичните за града - Пеещи фонтани в Цар-Симеоновата градина, фонтанът пред Община Пловдив, както и отново сградата на Общината.

В подкрепа на каузата се включват доброволци на I CAN TOO и “Пловдив 2019”, които обединяват усилия, за да информират обществото за аутизма и дейността на Център И АЗ МОГА.

Центърът на И АЗ МОГА / I CAN TOO за работа с деца с аутизъм и техните семейства в Пловдив е най-големият в страната, който единствен в България прилага успешната терапия Грийнспан Флортайм (The Greenspan Floortime Approach). Специалистите в Центъра черпят практически опит и познания от американския експерт Джейк Грийнспан, който тази година гостува за втори път в България по покана на I CAN TOO. Благодарение на терапията, организацията помогна за подобряване състоянието на много деца и за напредъка им в три основни насоки - физическа регулация, емоционално развитие и интелектуални познания.

Това е първият по рода си Център в страната, към който ще се създаде Благотворителен фонд за подпомагане терапията на деца, чиито семейства са с ограничени финансови възможности.

Инициативата се реализира с подкрепата на: Община Пловдив, “Пловдив 2019”, “Заедно в час”.

 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…