Фирма Виамед Груп е взела култовото място в Стария град

Договорът с общината е за срок от 5 години срещу наем от 1000 лева месечно без ДДС

Наемателите: Правим нова многофункционална сцена, ще предлагаме отлична кухня

1000 лева наем на месец без ДДС и договор за пет години. Такива са параметрите, при които общината и новият наемател на Конюшните на Царя - Виамед Груп, са стиснали ръце. Отделно дружеството ще трябва да плаща за всяка маса за открито сервиране и да поддържа обществената тоалетна. Договорът за наем включва както Големите Конюшни, така и горната тераса, известна като Малките Конюшни, където имаше втори бар и маси до преди две години.

Търгът е приключил още миналата година, като в момента стопаните на култовото място в Стария град се подготвят за ремонт. Свързахме се с управителя на дружеството Панайот Таргов. Той обясни, че концепцията на Конюшните на Царя се запазва напълно. Там ще се случват много културни събития, подчерта той. Сцената, оставена от предишния концесионер, в момента е силно увредена. Сегашните наематели възнамеряват да изградят нова многофункционална сцена, на която да се провеждат концерти, театрални представления и дори кино събития. Ще има и заведение, разбира се, като акцентът в него ще е добрата кухня. Ще акцентираме на качествената храна, каза Таргов пред Под тепето.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…