Скулптурата вече събира погледите в парка, ще е осветена в тъмните часове 

Рибарчето се завърна в Цар- Симеоновата градина. Емблематичната скулптура, изчезнала от парка преди много години, от днес отново е там, край езерото с рибите. Това стана близо десет месеца след като Ламбриян Ламбрев, син на скулптура Коста Ламбрев, изнамери оригинала на творбата. Именно от Ламбриян тръгна инициативата за възстановяването на Рибарчето, като той иска единствено под скулптурата да има табелка с името на баща му. Днес това е факт, благодарение на десетте хиляди лева, които през август общинският съвет отпусна с гласуване на едно от летните заседания на местния парламент.  

Копие от бронз бе изработено от оригиналното авторско произведение от гипс на скулптора Коста Ламбрев. Бронзовото момченце с кукичката скоро отново пробва слуката си на японския шаран в Езерото с рибките в парка и вече събира погледите. Любимата на стотици пловдивчани скулптура ще бъде осветена художествено в тъмните часове от денонощието.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…