Великденски живописен пленер на открито прави Дружеството на пловдивските художници

Яйцата ще са с височина до 1,20 метра

Традицията за поставяне на тематична празнична украса пред едно от най-посещаваните места в централната градска част на Пловдив продължава. След демонтиране на мартениците е ред да посрещнем светлия християнски празник Възкресение Христово. Великденското дърво в центъра на Пловдив всяка година се превръща в атракция за жителите и гостите на града. Кичестата магнолия пред сградата на Община Пловдив на площад „Стефан Стамболов“, не само радва минувачите с прекрасните си цветове, но и стана любимо място за снимки и селфита на хора от всички възрасти.

На 8 април 2017 г., събота, ще се проведе Великденски живописен пленер на открито, на тема „Великденски яйца“. В зелените площи пред сградата на община Пловдив на площад „Стефан Стамболов“, около Великденското дърво ще бъдат разположени 8 броя яйца, всяко с височина между 0,7 м. и 1,2 м., които ще бъдат изрисувани на място от известни пловдивски художници - членове на Дружеството на пловдивските художници. При лошо време, събитието ще се проведе в неделя – 9 април.

Участници в Живописния пленер "Великденски яйца" са пловдивските автори: Венета Маринова, Моника Роменска, Иван Чакъров, Деляна Димитрова, Жорж Сопаджиев, Снежана Фурнаджиева, Минчо Панайотов, Цвета Марова, Данчо Григоров, Яна Илиева.

Събитието е финансирано от „Дирекция „Култура и културно наследство“ на Община Пловдив.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…