Няма да има ONE DESIGN WEEK и ONE ARCHITECTURE WEEK

Няма да има Седмица на архитектурата и Седмица на дизайна тази година в Пловдив. Фондация ЕДНО за култура и изкуства обявява нулева година за фестивалите си ONE DESIGN WEEK и ONE ARCHITECTURE WEEK. Решението беше взето чрез гласуване от екипа на фондацията и на този етап засяга единствено текущата година, обяви днес директорът й Асен Асенов. Организацията продължава дейността си и в следващите месеци ще се концентрира върху успешното провеждане на 10-тото юбилейно издание на ONE DANCE WEEK. Тази година фестивалът ще покаже селекция от най-добрите имена в света на съвременния танц между 22 септември и 22 октомври, допълва Асенов.

Припомняме, че събитията на фондация ЕДНО се преместиха от София в Пловдив през 2014г. В последните години всяко от трите събития на организацията- седмицата на архитектурата, седмицата на дизайна и седмицата на съвременния танц, бяха финансирани от общината с по 100 хиляди лева. За тази ONE DESIGN WEEK и ONE ARCHITECTURE WEEK щяха да бъдат подкрепени от общината чрез културния календар с финансиране от съответно 58 000 лв. и 55 000 лв. От ЕДНО обаче не са подписали договорите си с кметството.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…