Ремонтът на покрива на културния паметник завърши със събаряне на сградата

Това, което упорито се опитвахме да предотвратим, се случва в момента. Бутат тютюневия склад на улица „Одрин“ 8, който е един от културните паметници на Пловдив.

Неслучайно събарянето на сградата се извършва в почивен ден. Явно изпълнителите на поръчката са очаквали безпрепятствено и мълчаливо пловдивчани да гледат как се руши паметник на културата, но няма как нито един човек да остане безучастен към подобно потресаващо деяние.

Друг факт е, че събарянето няма как да се случи без съгласието на община Пловдив, която очевидно е дала зелен светофар на работниците. Припомняме, че в началото на миналата седмица започнаха уж ремонтни дейности на покрива на сградата. Няколко пъти се опитахме да получим информация по въпроса, ни никой не отговори на запитванията ни.

Самата сграда е паметник на културата, но поради техническа грешка в администрацията, за такава е обявена съседната сграда, която се помещава на номер 6. Министерството на културата е уведомено по случая и още тази седмица се зае да коригира документацията по случая, като се очакваше това да се случи в началото на идната седмица, т.е. само след ден.

Общината изпревари действията на министерството, а пловдивчани са в потрес от случващото се. Огромна лавина от негодувание по случая ни заля, като въпросът: „Това ли е Европейската столица на културата?“ се повтаря отново и отново.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…