Събарят тютюневия склад на „Одрин“ 8 с разрешение на общината      

Рушат го! Убиват ни града! Тази реакция на кореняк пловдивчанин, собственик на къща на ул. „Иван Вазов“ изобразява най-ярко случващото се в Тютюневия град днес. Архитектурният бисер на улица „Одрин“ 8, невписан за паметник на културата заради техническа грешка, ще бъде сравнен със земята до края на деня. Багери събарят прекрасната фасада на тютюневия склад пред погледите на десетки меко казано възмутени свидетели през целя ден.

Бригадата, която унищожава сградата работи срещу всякакви правила за безопасност на труда. Работниците нямат дори каски на главите, а всички опити на будни граждани да се свържат с някоя от институциите днес се оказаха неуспешни заради почивния ден. Това до някаква степен обяснява защо именно днес, в неделя, стартира разрушаването на тютюневия склад.

Новината за случващото се разпространи светкавично из архитектурната гилдия, която е меко казано гневна заради събарянето на един от най-красивите тютюневи складове. Под Тепето бе на място на събитието и поиска документ от ръководителя на дейностите, с какъвто той разполагаше. Мъжът показа разрешение за събаряне на сградата, подписано и подпечатано от община Пловдив, лично от лицето Николова. На 3-ти февруари 2015 година. Той обясни, че собственикът на имота има право да събори сградата, но не разкри какви са инвестиционните намерения за мястото. Не коментира също, че има заповед от НИНКН за поправяне на техническата грешка, поради която складът не е вписан като паметник на културата.

Очаквайте подробности по темата!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…