Разрушителите на склада избягаха от обекта, след като видяха реакциите на будните граждани

Минути след разпространилата се информация за събарянето на тютюневия склад на „Одрин“ 8, десетки пловдивчани се събраха на мястото в опити да спасят поне онази част от сградата, която все още не е съборена. Пристигнаха и архитекти от града, които застанаха с телата си пред багерите в опити да спрат разрушителните процеси. И не останаха сами. До тях се наредиха още пловдивчани, милеещи за културния паметник, който е на път да ни напусне завинаги.

При тази гледка, бригадата, работеща на обекта, явно е потръпнала, защото изоставиха техниката и избягаха. Работниците не посмяха да се опълчат на будните граждани, образували жива верига пред „Одрин“ 8 и тихомълком напуснаха работните си места.

Архитектите, които бяха инициатори на спасяването на останалата част от фасадата на сградата обещаха, че действията им няма да приключат днес и утре продължават с тежката задача да опазят онова, което все още не е разрушено.

Фотограф: Лина Кривошиева

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…