В уютния и бохемски клуб “В джаза” в Пловдив първият работен ден за Новата 2022-ра година ще завърши с концерт под наслов “ Радостта, радостта…”. На сцената в клуба ще излязат певицата-рожденичка Мирослава Кацарова, заедно с Мирослав Турийски и Младен Димитров.

 

Те работят заедно като трио от 10 години и през годините имат богат и разнообразен репертоар, който е представен в обичайната за тях стилистика, производна на джаза и вдъхновена от различни музикални традиции като бразилската, френската, испанската, латиноамериканската. Разбира се, джазът в своята многоликост присъства в техни интерпретации проявен през фината и елегантна вокална фраза на Мира, през впечатляващите хармонии на аранжиментите на Миро, през модерния, синкопиран ритъм на Младен. И тримата обичат импровизацията и изненадващите развития по време на лайв изпълненията си, затова техните съвместни концерти са плътни, интелигентни и в същото време, лишени от претенция, защото и тримата артисти никога не са се взимали на сериозно. Това бележи цялостното им присъствие на сцената като индивидуална философия за всеки един от тях и това е една от връзките помежду им. Отделно от тази пълноценна и креативна среща, тримата имат самостоятелни пътища: Мира Кацарова има реализирани 4 самостоятелни албума с музиканти като Румен Тосков Рупето, Христо Йоцов, Веселин Веселинов Еко, Димитър Семов, а в последните й два – My Cinéma и Теменужена активно присъствие имат Миро Тирийски и Младен Димитров. Тя е автор и водещ на две радио предавания по Джаз ФМ радио от 20 години, автор и водещ е на джаз рубриката по БНТ в Култура.бг, директор и организатор е на Plovdiv Jazz Fest. Миро Турийски е преподавател в АМТИИ в гр. Пловдив, композитор и аранжор, изявен джаз импровизатор, а Младен Димитров е барабанист и композитор, саунд дизайнер, диджей с ярко присъствие под името Mr. Moon, както и автор и водещ на предаването JAZZTRONICA по Джаз ФМ радио.

 

Концертът със заглавие “ Радостта, радостта…” е вдъхновен от фрагмент от преведения текст на български език на песента на Антонио Карлос Жобим “Водите на март” (Aqua de Marco). Преди две години текстът на песента бе преведен специално за Мира от една от най-добрите български преводачки Зорница Христова. Той дава заглавие на празничния концерт на вокалистката, който се случва на връх рождения й ден – това вече е традиция в нейната певческа кариера, да отбелязва рождените си дни с концерт.

 

Програмата ще включва песни на 5 езика, с малки свързващи помежду им истории, които Мирослава разказва. Самата тя се възприема най-вече като разказвач на истории – и с музика, и с пеене, и с думи. Тази вечер от 20 часа ни предстои едно лично, фино и съвсем пловдивско музикално преживяване.

 

325 comments

 • Comment Link Tqiquq Tqiquq Дек 09, 2023

  purchase strattera generic order seroquel zoloft 50mg canada

 • Comment Link Xqrpkh Xqrpkh Дек 08, 2023

  buy ursodiol tablets urso for sale online order cetirizine generic

 • Comment Link Byhdsc Byhdsc Дек 07, 2023

  ursodiol 150mg pills buy zyban 150mg online zyrtec 10mg usa

 • Comment Link Vxakgr Vxakgr Дек 06, 2023

  best otc daily heartburn medicine can you take advil with an antibiotic prescription for gas and bloating

 • Comment Link Udphxs Udphxs Дек 06, 2023

  zithromax 500mg without prescription neurontin without prescription buy generic neurontin 800mg

 • Comment Link Udhbfd Udhbfd Дек 05, 2023

  zithromax 250mg tablet gabapentin without prescription buy neurontin 800mg pill

 • Comment Link Nqbirm Nqbirm Дек 05, 2023

  best pill for heartburn can you drink hydrochloric acid excessive flatulence with foul odor

 • Comment Link Kjxuwl Kjxuwl Дек 04, 2023

  birth control prescription same day get birth control shipped uickly how to keep an erection longer

 • Comment Link Pfrbwm Pfrbwm Дек 04, 2023

  order prednisone 10mg generic buy generic amoxil 250mg buy amoxicillin 250mg generic

 • Comment Link Wbcxel Wbcxel Дек 03, 2023

  prednisone 20mg usa buy prednisone 40mg generic buy amoxil 1000mg online

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…