В уютния и бохемски клуб “В джаза” в Пловдив първият работен ден за Новата 2022-ра година ще завърши с концерт под наслов “ Радостта, радостта…”. На сцената в клуба ще излязат певицата-рожденичка Мирослава Кацарова, заедно с Мирослав Турийски и Младен Димитров.

 

Те работят заедно като трио от 10 години и през годините имат богат и разнообразен репертоар, който е представен в обичайната за тях стилистика, производна на джаза и вдъхновена от различни музикални традиции като бразилската, френската, испанската, латиноамериканската. Разбира се, джазът в своята многоликост присъства в техни интерпретации проявен през фината и елегантна вокална фраза на Мира, през впечатляващите хармонии на аранжиментите на Миро, през модерния, синкопиран ритъм на Младен. И тримата обичат импровизацията и изненадващите развития по време на лайв изпълненията си, затова техните съвместни концерти са плътни, интелигентни и в същото време, лишени от претенция, защото и тримата артисти никога не са се взимали на сериозно. Това бележи цялостното им присъствие на сцената като индивидуална философия за всеки един от тях и това е една от връзките помежду им. Отделно от тази пълноценна и креативна среща, тримата имат самостоятелни пътища: Мира Кацарова има реализирани 4 самостоятелни албума с музиканти като Румен Тосков Рупето, Христо Йоцов, Веселин Веселинов Еко, Димитър Семов, а в последните й два – My Cinéma и Теменужена активно присъствие имат Миро Тирийски и Младен Димитров. Тя е автор и водещ на две радио предавания по Джаз ФМ радио от 20 години, автор и водещ е на джаз рубриката по БНТ в Култура.бг, директор и организатор е на Plovdiv Jazz Fest. Миро Турийски е преподавател в АМТИИ в гр. Пловдив, композитор и аранжор, изявен джаз импровизатор, а Младен Димитров е барабанист и композитор, саунд дизайнер, диджей с ярко присъствие под името Mr. Moon, както и автор и водещ на предаването JAZZTRONICA по Джаз ФМ радио.

 

Концертът със заглавие “ Радостта, радостта…” е вдъхновен от фрагмент от преведения текст на български език на песента на Антонио Карлос Жобим “Водите на март” (Aqua de Marco). Преди две години текстът на песента бе преведен специално за Мира от една от най-добрите български преводачки Зорница Христова. Той дава заглавие на празничния концерт на вокалистката, който се случва на връх рождения й ден – това вече е традиция в нейната певческа кариера, да отбелязва рождените си дни с концерт.

 

Програмата ще включва песни на 5 езика, с малки свързващи помежду им истории, които Мирослава разказва. Самата тя се възприема най-вече като разказвач на истории – и с музика, и с пеене, и с думи. Тази вечер от 20 часа ни предстои едно лично, фино и съвсем пловдивско музикално преживяване.

 

451 comments

 • Comment Link Dmxuby Dmxuby Фев 22, 2024

  order xenical online cheap diltiazem without prescription order diltiazem 180mg for sale

 • Comment Link Regdmo Regdmo Фев 22, 2024

  where to buy orlistat without a prescription buy orlistat pills buy diltiazem 180mg without prescription

 • Comment Link Qiunxb Qiunxb Фев 20, 2024

  order chloroquine pills buy generic chloroquine online order chloroquine generic

 • Comment Link Zhptab Zhptab Фев 17, 2024

  order generic tadalafil 40mg buy tadalafil 40mg pills buy tadalafil 40mg without prescription

 • Comment Link Olhrpf Olhrpf Фев 17, 2024

  tadalafil 40 mg cialis us tadalafil 40mg pill

 • Comment Link Wrgqtx Wrgqtx Фев 16, 2024

  buy triamcinolone online cheap buy aristocort 4mg online cheap buy generic aristocort 4mg

 • Comment Link Osjbgm Osjbgm Фев 16, 2024

  triamcinolone medication order aristocort 4mg generic buy triamcinolone 10mg pills

 • Comment Link Mqmgaw Mqmgaw Фев 16, 2024

  order plaquenil 400mg generic buy plaquenil for sale plaquenil 200mg us

 • Comment Link Fxibjo Fxibjo Фев 13, 2024

  order rybelsus 14mg generic buy semaglutide 14 mg pill semaglutide where to buy

 • Comment Link Fjrxnx Fjrxnx Фев 12, 2024

  doxycycline 200mg for sale monodox order doxycycline 200mg canada

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…