Аз не вярвам в електронната музика, не я харесвам, защото е много механична, каза легендарният музикант

Буквално разграбват билетите за фестивала

Предстои десетото юбилейно издание на международният фестивал Пловдивски джаз вечери, който е една от емблемите на  в културния календар и живот на града. Тази година форматът е малко по-различен като ще премине в 4 поредни вечери и ще има по един концерт. От 9ти до 12ти октомври феновете на джаза ще могат да се потопят в любимата си музика.

Билетите за откриването, когато на сцената ще излезе великият Милчо Левиев, както и за концерта в събота, са вече разпродадени, това заяви днес зам. кметът Стефан Стоянов.

В четвъртък първи на сцената на Дома на културата ще се качи световноизвестният наш емблематичен музикант Милчо Левиев. За първи път пред пловдивска публика той ще представи своя албум Son of the clown. Композициите в него са своеобразен джазов диалог с театралната музика на ранния Панчо Владигеров, писана през 20-те години на миналия век за постановки на Макс Райнхарт в Берлин и Виена.

Много съм радостен, че билетите вече са разпродадени. Слушателите ще могат да чуят класическа музика приплетена с джаз. Има места, на които не сам пипнал нито една нота на Владигеров и пак звучи като джаз. Направих всичко това с може би най-добрите сътрудници като Ицко Финци, Стоян Янкулов- Стунджи. Аз исках да съчетая електронна музика с акустична. Аз не вярвам само в електронната музика, лично аз не я харесвам, защото е много механична. Затова смесица между двете се получава много добре.  Александър и Константин Владигерови, внуци на Панчо Владигеров, ще свирят на тромпет и пиано, така че зрителите ще имат възможност да чуят и техните изпълнения. Те живеят във Виена и бе много трудно да синхронизираме програмата си, но в крайна сметка успяхме. Благодаря и на Петър Салчев, който е много важен инструмент в цялата организация. Много сме доволни, че с помощта Петър Салчев успяхме да направим сега вокала с двама певци, а не както до сега с един, който се изпълняваше от Вики Алмазиду, сподели Милчо Левиев.

Петър Салчев допълни, че след концертите на голяма сцена в по-непринудена атмосфера почитателите на джаза ще могат да се срещнат със своите любимци в Bee Bop cafe, където джаз вечерите ще продължат с джемсешъни и като нищо могат да се превърнат в джаз сутрини.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…