16 филма в рамките на 10 дни стават част от официалната програма на третото издание на Комедийния европейски филмов фестивал – КЕФФ 2023. По традиция фестивалът се провежда в арт киното на Пловдив LUCKY Дом на киното. 12 от тях са нови заглавия от Европа, а в програмата са включени и 4 класически заглавия на легендарния, роден в Лондон британски комик, Чарли Чаплин.

 

Програмата включва заглавия от 5 европейски държави – Франция, Белгия, Испания, Италия и Унгария. Експертно жури ще оцени 5 от заглавията, които са част от конкурсната програма и ще даде голямата награда на фестивала. В журито влизат комикът Робин Кафалиев, легендарната актриса Мария Статулова и телевизионният водещ Стефан Щерев.

 

Публиката също ще може да даде награда за най-добра комедия. Това ще стане по традиционния начин – с гласуване на зрителите след всеки филм. Общо 12 са заглавията в програмата, като най-много са от Италия – „Най-добрите дни“, „Никога не е късно за любов“, „Принцът на Рим“, „Най-лошите дни“ и „Забравих“. От Белгия ще гледаме забавния „H4Z4RD”, а от Унгария – „Започнахме заедно“ за събралите се след дълги години приятели от училище. Испанско-аржентинско заглавие ни потапя в тангото с много смях в „Нека танцът да започне“.

 

Част от фестивала са и три силни френски заглавия – „Истински живот“ с Дани Буун и Шарлот Генсбур, забавата с група монахини „Мили Боже!“ и романтичната „Процес на мир и любов“.

 

Комедийният европейски филмов фестивал ще се проведе от 29 септември до 8 октомври, след което ще има и допълнителна програма. Билетите са в продажба на касите на LUCKY Дом на киното – всеки делничен ден след 16:00 часа и в почивните дни от 10:30 до 21 часа, както и онлайн на kinolucky.com. Фестивалът се провежда с подкрепата на Националния филмов център.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…