4 от легендарните комедии на Чарли Чаплин стават част от тазгодишното издание на Комедийния европейски филмов фестивал. Любителите на забавните филми ще могат да гледат „Треска за злато“, „Светлините на града“, „Хлапето“ и „Великият диктатор“. КЕФФ ще се проведе от 29 септември до 8 октомври в LUCKY Дом на киното със състезателна програма, в която ще бъдат дадени и две награди – на жури и на публиката. Част от фестивала са и съпътстващи програми, сред които Панорамата Чарли Чаплин и „Най-доброто от КЕФФ“.

 

 

Чарли Чаплин е едно от легендарните имена в киното, роден в Лондон и починал в Швейцария, създал някои от най-добрите комедии, които винаги са свързани също със социални, икономически или политически теми и критика. Четирите филма са сред най-култовите заглавия не само на Чаплин, но и на в историята на световното кино. Всички те са снимани в периода на 20-те и 30-те години от „Хлапето“ през 1921 година до „Великият диктатор“ по време на Втората световна война през 1940 година.

 

 

В останалата програма на фестивала влизат нови филми от европейското кино. В испанския „Нека танцът да започне“ ще се срещнем с разделена от години танго двойка, която се събира отново и се сблъсква със своите спомени и неизживяни желания. Филмът вече е номиниран за поредица награди в Испания, като „Най-добър филм“ и „Най-добър актьор“ на фестивал в Малага, както и на фестивал в Сиатъл, САЩ.

 

С белгийска комедия ще се запознаем чрез H4Z4RD”, в който главният герой попада в игра, в която може да загуби едно от най-обичаните си неща: животът, семейството или автомобила си. В програмата на фестивала е включено и унгарско заглавие – „Започнахме заедно“. Филмът разказва за група приятели от училище, които се събират отново 10 години след гимназията на сватбата на един от тях, а всеки разкрива своите тайни.

 

Комедийният европейски филмов фестивал ще се проведе от 29 септември до 8 октомври, след което ще има и допълнителна програма. Билетите ще се продават от края седмицата на касите на LUCKY Дом на киното – всеки делничен ден след 16:00 часа и в почивните дни от 10:30 до 21 часа, както и онлайн на kinolucky.com. Фестивалът се провежда с подкрепата на Националния филмов център.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…