Още откриването на есенните “Дни на музиката в Балабановата къща” представи именитата Зефира Вълова – водещ изпълнител в областта на бароковата музика, концертмайстор на оркестър Il Pomo D' Oro (Италия), концертмайстор на Бароковия оркестър на Европейския съюз, концертмайстор на Хелзинкски бароков оркестър.

Зефира Вълова

На 21 октомври в Епископската базилика предстои звездният концерт на знаменитата цигуларка Яна Дешкова – Първи концертмайстор на Симфоничния оркестър в Олборг, Дания и на ансамбъл ContiNEO /виж снимката на корицата/. Тя е носител на наградата за изключителен принос в музиката в Дания. Неин партньор на сцената е пианистката Катя Сканави – една от знаменитостите в областта на клавирното изкуство в наши дни.

Мила Георгиева

Любимката на публиката и концертмайстор на Симфоничния оркестър на Радио Щутгарт Мила Георгиева ще озари сцената на Фестивала на 28 октомври заедно с харизматичния пианист Георги Черкин.

Ержан Кулибаев

На 8 ноември в духовното пространство на Балабановата къща пловдивската публика ще има привилегията да се наслади на музицирането на изключителния цигулар Ержан Кулибаев – лауреат на реномираните конкурси “Виенявски” и “Дж.Енеску”. Партнирал си на сцената през годините с Владимир Ашкенази, Давид Герингас, Максим Венгеров, Джания Аубакирова, Шломо Минц, , Джеймс Федек, Владимир Кираджиев, Паоло Бортоламеоли, Алехандро Посада, Итамар Голан и мн. др., в МФ “Дни на музиката в Балабановата къща” той ще ни очарова в дуо с блестящата пианистка Виктория Василенко – лауреат на конкурса “Джордже Енеску”.

Международният фестивал “Дни на музиката в Балабановата къща” - носител на лейбъл “Европейски фестивал” на Европейската фестивала асоциация - е част от Календара на културните събития на Община Пловдив и се осъществява с подкрепата на Община Пловдив, Министерство на културата, Фондация “Музикартисимо”, НФК и др.

Билети онлайн в мрежата на Ивентим.бг и на място преди концертите.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…