Отново е лято, отново е време за празника на гр. Куклен и третото издание на Регионален събор „КУЛЕН ФЕСТ“. На 5,6 и 7 юли, централният площад в Куклен ще се превърне в сцена на тридневни празненства.

 

Преди две години община Куклен постави началото на Регионален събор “КУКЛЕН ФЕСТ“, с амбицията и желанието на организаторите да се развива и да стане емблема. Община Куклен и кметът Мария Белчева кани всички жители и гости на „КУКЛЕН ФЕСТ“ – 5,6 и 7 юли на площада! Посетителите ще се насладят на богата музикална програма, гайдарски състави, алея на занаятите, детски център, игри и забавления за малки и големи, вкусна храна и още много изненади. Градусът на настроението ще вдигат популярни самодейни и професионални оркестри, а за финал – тържествена заря-проверка под ръководството на ген. Явор Матеев.

 

Третият „КУКЛЕН ФЕСТ“ ще бъде открит подобаващо – с празничен концерт на невероятната НЕЛИНА. Очакват ни три незабравими дни, изпълнени с много настроение, изненади, вкусна храна и срещи с добри приятели! Преди концерта на Нелина любителите на танците ще се насладят на голямата традиционна ХОРОТЕКА. В съботната вечер ще се насладим на прекрасната музика на орк. Млади тракийци. Огромните кръшни хорà, алеята на занаятите, безплатният детски център, забавленията, вкусната храна и срещите с приятели очакват всички присъстващи. Сдружение „ПАМЕТ И БЪДЕЩЕ“ ще бъде специален гост на „КУКЛЕН ФЕСТ 2024“ с изложба на автентични старинни оръжия. На 6 и 7 юли от 15:00 до 20:00 ч. ще имаме възможност от близо да се запознаем в детайли с реликви и оръжия, част от българската история. Фолклорен ансамбъл „Родопа“ гр. Смолян – живата легенда на българския фолклор, ще бъде специален гост в третия ден на третия пореден фестивал „КУКЛЕН ФЕСТ 2024“. Заедно ще се насладим на спектакъла на един от най-обичаните ансамбли в България! В неделя отново ще бъде кулминацията на КукленФест с традиционната заря-проверка. И след приказната заря ще останем заедно с ансамбъл „Родопа“ за голямо празнично хоро.

 

Организатори – Община Куклен и г-жа Мария Белчева – кмет на Община Куклен

 

 Вход свободен!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…