Акцент в програмата са два карнавални парада

Днес започва тридневната лятна програма на 14-ото издание на Фестивала за улични изкуства 6Fest в Пловдив. Входът е свободен, а събитията на 19, 20 и 21 юли включват куклен и импровизационен театър и карнавал. Фестивалът се реализира с финансовата подкрепа на Министерството на културата и Община Пловдив и е част от Културния календар на града.

 

Специален акцент са двата карнавални парада, създадени по идея на самия фестивал 6Fest. В изпълнението им ще вземат участие актьори от местната театрална формация „Хамелеон“.

 

 

Първият парад ще бъде на 20 юли от 19:30 ч., а вторият светлинен парад ще бъде след залез в същия ден, от 21:30 ч. Четири причудливи карнавални кукли с височина от близо 4 метра ще дефилират на площад „Централен“. От фестивала приканват и публиката да е карнавално облечена, за да стане част от магията на уличното изкуство.

 

В програмата ще видим още цирковия марионетен спектакъл на младата актриса с артистичен псевдоним Елфира Синсерус (София), импровизационното представление „ХаХаХа на Пейка“ на първата българска професионална трупа за импровизационен театър „ХаХаХа ИмПро“ (София) и кукления спектакъл „Храбрият оловен войник“ на „Камбана Арт“ (София).

 

За актуална информация за програмата на 6Fest следете събитието във Facebook тук: https://www.facebook.com/events/783501557242665.

 

ПРОГРАМА

 

19 юли 2024 (петък)

 

19:00 – 19:50 ч.

 

Цар Симеонова градина, Виенски павилион

 

Елфира Синсерус (София)

 

Цирков марионетен спектакъл

 

20 юли 2024 (събота)

 

11:00 – 11:40 ч.

 

Цар Симеонова градина, Виенски павилион

 

„ХаХаХа ИмПро театър“ (София)

 

Импровизационно представление „ХаХаХа на Пейка“

 

20 юли 2024 (събота)

 

19:30 – 20:00 ч.

 

Площад „Централен” и и мостово съоръжение над ул. “Гладстон”

 

Карнавален парад (ПРЕМИЕРА)

 

20 юли 2024 (събота)

 

21:30 – 22:00 ч.

 

Площад „Централен” и и мостово съоръжение над ул. “Гладстон”

 

Светлинен карнавален парад (ПРЕМИЕРА)

 

21 юли 2024 (неделя)

 

11:00 – 11:45 ч.

 

Цар Симеонова градина, Виенски павилион

 

„Камбана Арт“ (София)

 

Куклено-театрален спектакъл „Храбрият оловен войник”

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…