Осемнадесет млади художници от Пловдив и страната ще рисуват на индивидуални платна, разположени по протежение на „Главната“. Представления на театрални студиа и пърформанс артисти, които да изнасят спектакли в пространството между изложените творби, а успоредно с това в Римския стадион ще се проведе конкурс-програма с млади поети – всичко това ще се случи на 27-28 септември на първото издание на Plovidiv Alter-Native. Това е първото издание на фестивала за алтернативно изкуство на младите творци от Пловдив и страната. Ако искаш да бъдеш част от него, то организаторите те приканват кандидатстваш, като да изпратиш своите снимки.на картини, стихове, soundcloud, клипове, описания и други креативни методи за изразяване на творчески ум до 19 септември на имейл адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. Част от спектакъла за закриването на фестивала ще бъде прожектиране на снимки направени през тези два дена, както и на short films направени в Пловдив специално за събитието. Снимките ще бъдат направени от млади фотографи, които по този начин също ще се включат със собствено творчество, направено по време на самия фестивал.

Наградите? Разбира се, че и тях ги има! Различните категории във фестивала имат награден фонд за най-добрите участници, а материалите за художниците /платна, бои/  са осигурени с помощта на община Пловдив.  Отделно създадените по време на фестивала индивидуални творби, ще се продават, като средствата ще бъдат изцяло за авторите им, а общите картини от втория ден ще се продават за благотворителна кауза.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…