Много студенти и преподаватели се събраха днес в Пловдивския университет, за откриването на изложбата Археологическо лято 2014 по случай 20 години от създаването на философско-историческия факултет и 10-годишнината от съществуването на специалност Археология.
Доц.  д-р Иван Джамбов откри официалнaта част от събитието, след което даде думата на Ректора на университета.
Изложените експонати показват работата от тази година на много от студентите от специалност Археология. Така те се научават да изваждат миналото от недрата на земята.
Сред много интересните изложени находки открити край първомайските села Драгойново и Искра са бронзови монети на Юстиниан Велики, бронзов кръст, глава на железен боздуган, както и няколко монети , пръстени.
Любителите на археологически находки ще могат днес през целия ден да разгледат експонатите изложени в Заседателна зала на ПУ „ Паисий Хилендраски“.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…