Настъпването на Новата година е свързано с надежди. Такава надежда за творчески полет дава Дружество на пловдивските художници на амбициозна група от млади творци. Те подреждат в галерия „Пловдив“ експозиция обединена под името „ФИГУРАТИВ“ и включва графика и скулптура. Изложбата се открива на 13 януари от 18 ч. и ще радва ценителите до 27 февруари. 

Участниците в проекта са ЦВЕТЕЛИНА ВЕЛКОВА, МИЛИЦА СТЕФАНОВА, ВАНЯ ТОПУЗЛИЙСКА, СИЛВИЯ ДОЙКОВА, СИЛВИЯ ДОНЕВА, ДИЯНА ИВАНОВА, НИКОЛА КОЛЕВ, МАРИЯ НАЧЕВА, ПЕТЯ УЗУНОВА и МАНЯ МАНЕВА.

Всички те са обединени от факта, че са завършили бакалавърските си степени в АМТИИ и продължават своето обучение в квалификационна степен магистър. Техни преподаватели са съответно доц. Генадиев - графика, доц. Статкова – сценография и доц. Костадинов - скулптура. 

Обединява ги и търсенето на изказ на необятната тема ФИГУРА. Със средствата на графиката и в материал те ще ни споделят вижданията си за фигурата. Най-сложното и обобщаващо понятие в житейски и в творчески аспект е думата „фигура“. Тя описва образ, форма, изображение, лице, вид, очертание, тяло. Може да обобщи личност, гледка и т.н. И точно в това широко поле на значимости групата  талантливи,  амбициозни и млади творци  ще представи своите търсения. Всеки от тях със своята гледна точка и смело ще се заяви. 

С усмивка и ведро януарско настроение един от авторите в проекта сподели: „Нас десетимата ни обединява и липсата на суеверно мислене, защото избрахме нарочно датата 13-ти за откриване на изложбата“.

ДПХ им пожелава успех и не се съмнява, че смелостта и таланта им са сериозна заявка за постигането му! 

Очакваме Ви на 13 януари от 18 ч., за да подкрепим младите творци!

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…