Снимки и думи - това е събрала в проекта си „Далечни песни” младата фотографка Марги Русева. Изложбата, която ще представи образите и историите на хора от Родопите ще бъде открита в 18 часа на 15 януари в залите за временни изложби на Градска художествена галерия - Пловдив, ул. "Княз Александър I" 15.

Част от проекта е и книга на български и английски език от издателство Ciela, която представя въздействащите разкази и снимки на родопчани.

След като прекарва 6 години в различни големи градове на Съединените щати, авторът на проекта Марги Русева пътува почти толкова време из Родопите, където събира образи и истории на хора от планината. Книгата разказва личните и емоционални истории на местното население, съхранило се далеч от забързания градски свят, а фотографиите запечатват одухотворените лица на хората от този мистичен край на България.

“Това е книга за хора и място, които дълго време снимах и бяха част от живота ми. Бих искала да се срещнете с тях чрез снимките и историите, които записах”, казва авторката.

Марги Русева е фотограф и преводач от и на английски език. По време на шест годишното си пребиваване във Вашингтон и Чикаго участва в общи и самостоятелни изложби. Първата ú самостоятелна експозиция в България е представена във Френския културен институт през 2009 г. и е посветена на музикалната група Gravity Co. След гостуването си в Градска художествена галерия – Пловдив до 29 януари, проектът “Далечни песни“ ще бъде представен на изложби в Париж и Ню Йорк, заедно с книгата “Далечни песни” и фотоизложбата към нея. Проектът е подкрепен и от Министерство на културата, и фонд “Култура”.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…