Фотографската изложба „Отбивки“, която ще бъде подредена на 1ви етаж на Дом на културата „Борис Христов”, разказва за малките бягства от ежедневието и пътуването като начин на живот.

Автори на фотографиите са журналистът Иван Михалев и специалистът по връзки с обществеността Елина Цанкова. През 2012та година, след една екскурзия до Родопите, двамата решават да направят заедно блога за открития и пътешествия, наречен “Отбивки” (www.otbivki.com), който представя красиви и малко известни места в България.

“Беше спонтанно желание - искахме да разкажем на повече хора за красотите на тази планина.Върнахме се заредени с енергия и пълни с впечатления, които бързахме да споделим”, разказват авторите на Отбивки”. “Почти не познавахме българската природа. Изведнъж си дадохме сметка, че има толкова много места в нашата България, които си струва да бъдат видяни. И показани на други като нас, които обичат да пътуват“.

Избират името “Отбивки”, защото най-добре отговаря на философията им за пътуването без зададена цел, а просто като начин за забавление и откривателства. Кадрите в изложбата са събирани в продължение на три години, в хиляди пропътувани километри и множество отбивки, в които двамата автори създават нови приятелства, откриват нови красиви места.

Изложбата е разделена на четири части – „Диви и красиви”, „Любими отбивки”, „От Резово до Дуранкулак”, „Магията на Родопите”. Така географските посоки, красивите и необичайни места в България се появяват през погледа и преживяването на двамата автори, за да примамят към пътуване и приключение.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…