„Букви на склад“ е петгодишен проект на Щилиана Андонова, който включва фотографии, на забравени по фасадите на сградите табели, от времето на социализма. В основата на проекта е любовта на Щилиана към типографията, която се изразява в непрекъснато търсене на различни форми на шрифт в градското пространство. 

Идеята за изложба на Щилиана в галерия ..Ластици се роди след като попаднахме на блога й - http://www.outletters.net/ . След няколкократни посещения и разглеждания на снимките й, решихме, че в тях има единство и цялост, подходящи за представянето им в изложба. В цялото това нейно търсене откриваме не само носталгия по миналото, но и стремеж към нещо съвременно и модерно. Нищо ново не се ражда, без да е вкоренено в нещо, което го предхожда. Това ни напомня на картината на Paul Klee, Angelus novus (изобразяваща, според Валтер Бениамин ангел-птица, гледащ в миналото, но тласкан от вятъра и крилете си неизбежно към бъдещето). Тoва виждаме и в буквите, които Щи с любов наблюдава, заснема и “каталогизира” в блога си. 

Щилиана Андонова завършва образованието си в Пловдив, живее в с. Крумово и работи в града под тепетата. Започва развитието си в сферата на фотографията и продължава да заснема букви и табели по време на пътуванията си в страната и извън нея.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…