Вторият ден на фестивала Made at the Academy, 5 юни, продължава от 18 часа в залите за временни експозиции на Градската художествена галерия на ул. „Княз Александър I Батенберг“ №15 с представителната Годишна изложба на Факултет „Изобразителни изкуства“ на Академията, в която се представят всички специалности на факултета: Графичен дизайн и фотография, Педагогика на обучението по изобразително изкуство, Сценография, Фотография, Дизайн на облеклото, Стенна живопис, Живопис, Графика и скулптура. По традиция на събитието ще бъдат обявени отличените студенти в ежегодния студентски конкурс.

 

От 20:30 ч. на 5 юни Академията представя на Античния театър кулминацията на фестивала – големия концерт „Академията кани Пловдив“ с участието на представителните академични ансамбли и състави на АМТИИ, студенти, докторанти и преподаватели, възпитаници в изпълнителско изкуство на водещи преподаватели и творци от Академията, носители на престижни международни награди за изкуство – диригенти, хореографи, танцьори, сценографи, певци и инструменталисти, обединени от идеята да представят на Пловдив концерт на най-високо ниво.

 

За четвърта година фестивалът, организиран от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“ – Пловдив, представя на различни сцени и локации творческия потенциал на студенти, преподаватели и водещи имена в българското съвременно изкуство в жанровете опера, мода, класическа музика, джаз, танц, изобразителни и визуални изкуства и фолклор. Изданието му през 2024-а се посвещава на 60-годишнината на АМТИИ.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…