Самостоятелната изложба „Отражения от пейзажа” на пловдивската художничка Полина Станчева ще се открие на 22 август 2024 г. от 18:30 часа в Ателие PIESA, 

ул. „Оборище“ 10 А, Пловдив. 

На откриването ще свири талантливата цигуларка Мария Рамълчанова, която живее и твори във Виена. Събитието се реализира по покана от Александрина Дяксова и Драгомир Драгиев - основатели на PIESA, а партньори са Angel's Estate. 

В експозицията ще бъдат представени живописни творби, вдъхновени от красивата българска природа. Публиката ще види фрагменти и отражения от пространството, претворени през авторския поглед на  Полина Станчева. В произведенията й реалистични пейзажни сюжети се преплитат с фантастични и приказни елементи и създават нови светове. Картините са характерни с богати цветови съчетания и декоративно обобщаване на формите. Художничката рисува с маслени, акрилни и акварелни бои в разнообразни живописни гами, в които присъства съпоставяне на светло и тъмно, топло и студено. Зрителят може да усети природните състояния чрез художествените внушения за движенията на облаците, вятъра, водата и растенията. 

 

Биографични данни:

Полина Станчева е завършила специалност „Живопис“ в АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ и специалност „Бизнес администрация“ в ПУ “Паисий Хилендарски”. 

Тя е възпитаник на НХГ „Цанко Лавренов“. 

Член е на Дружеството на пловдивските художници и на “Collegium pro arte+” към НХГ „Цанко Лавренов“. 

 

Полина Станчева рисува в сферите на живописта, графиката и дигиталното изкуство. В творческата си биография има няколко самостоятелни изложби и много участия в колективни изложби, пленери и културни събития в България и в чужбина. 

Полина Станчева има две издадени стихосбирки:  "Заключен кислород", 1995 г. и "Пространства", 2003 г.

 

Професионален опит: 

от 2016 г. е преподавател в НХГ „Цанко Лавренов”

от 1999 г. до 2015 г. е уредник на фонд "Графика и фотография", Градска художествена галерия-Пловдив

1998 г. работи като репортер в Дарик радио-Пловдив

 

Повече информация можете да откриете от посочения линк: https://nhglavrenov.bg/bg/prepodavateli/polina-todorova

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…